Storslagna äventyrsdramat Musketörerna får premiär i TV4

02_051_35MB.jpg.ashx?width=620
blank.gif

Det blir kärlek, ära och äventyr då BBC:s nya dramaserie Musketörerna visas på TV4 under våren. Den brittiska premiären i mitten av januari hade över 9 miljoner tittare, och var BBC One:s bästa dramalansering på två år. Serien har premiär på TV4 måndag den 3 mars klockan 21.00.

– Det känns otroligt härligt att få bjuda våra tittare på en sådan lyxig och påkostad dramaserie. BBC är oslagbara på att producera högklassiga kostymdramer. Musketörerna är ju dessutom ett klassiskt äventyr med något för alla, säger Clara Scherman inköpsdirektör på TV4-Gruppen.

Musketörerna är en filmisk, storslagen och actionfylld dramaserie från 2014 i tio avsnitt baserad på den klassiska äventyrsromanen De tre musketörerna av Alexandre Dumas d. ä. Premiären på BBC One 19 januari i år sågs av 9,3 miljoner tittare, med en andel på 30,9%, och är en av Storbritanniens topp tio högst rankade dramaprogram sedan 2013 i målgruppen 4+. En andra säsong har redan bekräftats.

Musketörerna handlar om passion, lojalitet, hjältemod och broderskap. På gatorna i 1600-talets Paris är lag och ordning mer en spirande idé än verklighet, och musketörerna Athos, Aramis och Porthos är långt mer än bara kungliga livvakter – de är oskiljaktiga, lojala intill döden och brinner för att upprätthålla rättvisa. När d’Artagnan kommer till Paris för att hämnas sin fars död imponerar han snabbt på de tre musketörerna med sitt mod och sin skicklighet. Tillsammans med sina tre nya bundsförvanter kämpar d’Artagnan för att upprätthålla ordning och skydda kungen och drottningen, mot onda planer, ofta smidda av den lömske kardinal Richelieu.

Musketörerna har premiär måndag 3 mars klockan 21.00 i TV4.

I huvudrollerna:

D’Artagnan – Luke Pasqualino (Skins, Borgias)

Aramis- Santiago Cabrera (Heroes, Merlin)

Athos – Tom Burke (The hour, Great expectations)

Porthos – Howard Charles (Beautiful people)

Constance – Tamla Kari (Being human, Silk)

Milady de Winter – Maimie McCoy (Wallander, Loving Miss Hatto)

Kapten Treville – Hugo Speer (Bleak house, Five days, Nymphomaniac)

Kardinal Richelieu – Peter Capaldi (The thick of it, The hour, Doctor Who)

Musketörerna är producerad av BBC Drama i samarbete med BBC Worldwide och BBC America.