ANJA PÄRSON OCH FILIPPA OM KÄRLEKEN TILL VARANDRA

I Renées rubriker träffar Renée Nyberg människorna bakom de stora rubrikerna. I premiäravsnittet gästar bland annat Anja Pärson studion tillsammans med sin kärlek Filippa. Dessutom åker Renée till Seattle för att träffa skolfröken Mary som blev kär och gravid med sin trettonårige elev Vili. Mary dömdes därför till sju års fängelse. Idag är de gifta.


blank.gif
Många minns skriverierna om den amerikanska skolfröken Mary, 34 år, som blev kär i sin trettonårige elev Vili. De inledde ett förhållande trots den stora åldersskillnaden. Något som även är ett lagbrott. Mary blev gravid och deras relation upptäcktes. Hon dömdes till sju års fängelse. Men han väntade på henne och idag är de lyckligt gifta och har två barn. Renée träffar dem båda i Seattle.
– Jag har blandade känslor inför Mary. Jag har ju själv en son på 13 år. Alltså precis lika gammal som den pojke som hon inledde ett förhållande med när hon var 34. Och när jag tänker på det så blir jag väldigt upprörd, säger Renée.

I studion möter Renée ett av Sveriges mest omskrivna par: Anja Pärson och hennes kärlek Filippa Rådin. I en öppenhjärtig intervju berättar de om hur det var att hålla kärleken hemlig i fem år och hur deras liv tillsammans ser ut idag.

Vi tar även en närmare titt på ett amerikanskt fenomen: renhetsbaler. Flickor som växer upp i djupt kristna hem måste vara okyssta när de gifter sig. För att fira detta anordnas en ceremoni (purity ball) där flickan får lova sin pappa att hålla sig ren genom att behålla oskulden tills hon gifter sig. Pappan lovar också att vakta sin dotters oskuld.

Magdalena Graaf och hennes mamma Linda Bergling, som även är pastor, gästar studion och delar med sig av sin syn på kristen uppfostran.