Skuldsatt trots höginkomst – Lyxfällan kommer till undsättning

Ensamstående fyrabarnspappan Mikael är framgångsrik företagare och har en inkomst som motsvarar mer än två normala familjers. Lyxfällans experter tror inte sina ögon när de inser att Mikael trots sin skyhöga inkomst går back varje månad och har haft över 30 ärenden hos Kronofogden de senaste åren.
– Det här är det värsta vi sett i Lyxfällan, utbrister Patrick Grimlund.

Mikael bor med tre av sina barn i en stor fin villa i Stockholms skärgård och driver ett framgångsrikt företag i fordonsbranschen. Varje månad tar han ut mer i lön än vad två normala barnfamiljer tjänar tillsammans. Men en hög inkomst är tyvärr ingen garanti för en bra ekonomi. Mikael köper fordon och prylar som andra köper lösgodis. Fem bilar, två båtar, fyra motorcyklar och alla nya teknikprylar som finns att köpa för pengar – Mikael skämmer bort sig själv och även barnen.

För att kunna leva över sina tillgångar så förtränger Mikael skatteskulder och räkningar till den milda grad att han hunnit ha över 30 ärenden hos Kronofogden bara under de senaste tre åren. Nu riskerar han att huset går till utmätning, och Lyxfällans experter är förbluffade över hur någon som Mikael kan ha hamnat så snett.
– Du är uppenbarligen driftig och smart på ett sätt men otroligt korkad på ett annat sätt, säger Patrick Grimlund.

Premiär på TV3 Torsdag 29 augusti kl 20.00