Wallander: Luftslottet på TV4

Krister Henriksson spelar Kurt Wallander. foto TV4

Ett mord på en äldre man i det skånska samhället Soldala leder till att villaidyllens oskuldsfulla fasad börjar falla. Kurt Wallander och hans kollegor står inför en svår uppgift då i stort alla i det lilla sammhället kan vara mördaren.

I det skånska samhället Soldala bor framgångsrika välbärgade familjer i vad som på ytan verkar vara ett villaparadis. Men bakom den fläckfria fasaden döljer sig såväl finansiella, vänskapliga som äktenskapliga problem. Fasaden börjar långsamt raseras då Greger Stehn, en välkänd äldre herre i Soldala, hittas mördad precis efter att han tömt sitt bankkonto på tjugo miljoner kronor.

Misstankarna riktas till en början mot Gregers granne, men när även grannen och hans familj hittas döda står Kurt Wallander och hans kollegor totalt handfallna. I stort sett vem som helst i Soldala kan vara mördaren de söker.

Wallander – Luftslottet bygger på en historia av Henning Mankell. Regi: Anders Engström med Krister Henriksson som Kurt Wallander. I övriga roller ses bland andra Stina Ekblad, Mats Bergman, Malin Berghagen och Regina Lund.

Svenskt kriminaldrama från 2006 Sänds på TV4 klockan 21.00 ikväll.