Stina Lundberg Dabrowski leder Debatt

Stina Lundberg Dabrowski leder programmet med gäster i studion från Göteborg. Foto: Carl-Johan Söder/SVTProgrammet Debatt återuppstår i ny tappning. Programledare är Stina Lundberg Dabrowski .
– Allting är Ring P1:s fel. Jag har varit programledare där och det var så stimulerade. Jag har verkligen fått blodad tand för debatter, så när Debatt hörde av sig var det lätt att tacka ja, säger Stina Lundberg Dabrowski.

Varje torsdagskväll, med start 17 januari, leder Stina debatter om de allra mest angelägna frågorna, högt som lågt. Inget ämne är förbjudet.

– Stina är en drömrekrytering. Hon har den rätta fingertoppskänslan, och är bra på att lyssna och få människor att prata, säger Mette Friberg, programchef för Nyheter och Samhälle på SVT i Göteborg.

Debatt sänds från Göteborg och blir ett klassiskt debattprogram med en engagerad studiopublik. Under våren sätter programmet egna ämnen på agendan, men missar heller inte en väsentlig debatt som pågår i samhället.

Stina Lundberg Dabrowski startade sin tv-karriär 1982, som programledare för Nöjesmaskinen tillsammans med Sven Melander. Sedan dess har hon gjort otaliga intervjuer med statsmän och celebriteter världen runt, bland annat Nelson Mandela, Hillary Rodham Clinton, Margaret Thatcher, Yasser Arafat, Moammar Khadaffi, Al Gore och Dolly Parton. Stina har mottagit Stora Journalistpriset, Hylandpriset och en mängd andra utmärkelser för sina intervjuer och sin journalistik, bland annat blev hon vald till Tidernas Programledare i en Sifo-undersökning 2005.

Torsdag 17 jan 2008 kl 22.00  Debatt- SVT1