686 dansare inbokade på lördagens audition för So you think you can dance

På lördag öppnas dörrarna till audition för So you think you can dance – Scandinavia. Förra helgen köade norrmännen i Oslo och nu är det svenskarnas tur i Stockholm.

När föranmälningen stängde sista december hade 686 svenska dansare anmält sin närvaro på helgens audition och fler väntas dyka upp spontant till Münchenbryggeriet i Stockholm på lördag. I och med förra helgens audition i Oslo drog inspelningarna av danstävlingen So you think you can dance – Scandinavia igång. Senare i vår vankas det förutom stenhård träning även blanka golv och vackra scenkläder för dansarna, men i helgen gäller vanligt enkelt slit för att kvala in till tävlingen. Kanal 5’s programchef Lars Beckung är nöjd med den stora mängden sökande dansare:

– Det känns jättekul att det är så högt tryck. Många duktiga dansare och såklart även en hel del mediokra dansare är redan föranmälda till lördagens audition och det borgar för en spännande tävling senare i vår, säger Lars.

Nästa lördag kommer turen till danskarna i Köpenhamn och därefter går ca 90 dansare från Norge, Sverige och Danmark vidare till en intensiv workshophelg då de kommer att drillas av Nordens bästa koreografer. Här får dansarna chans att visa sin talang och sin kärlek till dansen för domarpanelen som ska plocka ut 24 fantastiska dansare till den prestigefyllda tävlingen.