Roomservice Sportstjärnor Pokaler, hemmabio och gästrum ska organiseras

Mattias Särnholm och Johnnie Krigström.Foto:Magnus Selander/Kanal 5.

När Roomservice ger sig ut i landet för att renovera får de komma hem till sportstjärnor som aldrig annars skulle släppa in tv-team i sina hem. Denna gång är de första journalister hemma hos till exempel Carolina Klüft och Börje Salming. Men Johnnie och Mattias får betala… med svett.

I det första programmet hälsar de på hos Börje Salming som i sitt hus strax utanför Stockholm har en enorm samling bucklor, plaketter och pokaler som bara är nedgrävda i kartonger i källaren. Johnnie och Mattias bygger ett skåp som lyfter fram alla glänsande priser och gör ett asieninspirerat rum tillsammans med inredaren Märta Friman.

Senare under säsongen är de också med när Carolina Klüft och hennes man Patrik flyttar in i sitt nya hus och hjälper dem med inredningen, ett område som friidrottsparet inte är så hemma på. De är mer hemma bland löparbanor och sandgropar och tar också med sig Johnnie och Mattias till sporthallen där de får ge sig ut på okända marker när de testar stavhopp.

Hos simhopperskan Anna Lindberg gör de en industriinspirerad design, brottaren Ara Abrahamian får ett omgjort vardagsrum och fotbollsspelaren Rami Shaaban får en riktigt cool hemmabiosalong. Och Johnnie och Mattias får träningsvärk efter att ha testat idrottarnas alla grenar.

Roomservice sportstjärnor sänds i fem avsnitt med premiär den 12 nov 2008 på Kanal 5.