Resan slutar i Barcelona

Papa Dee i Barcelona. Här möter han den legendariske Tio Toni. © Helene Granqvist

I Barcelona finns en fascinerande blandkultur där man mixar vilt, högt och lågt. Inom musiken brukar det kallas mestizoscenen. Papa Dee har turen att hitta spindeln i nätet – gudfadern för mestizoscenen – Javier Zarco, som en gång startade den legendariska klubben ”Meztiso”. Tillsammans med honom, genom gränder och över torg, får Papa Dee upplevelse efter upplevelse, möte efter möte, som bekräftar att äkta kärlek till musik fortfarande existerar. Papa Dee blir bombad med band som bubblar av spelglädje och galenskap och får återigen bekräftat varför han har svårt för pantomimartister.

Medverkande i programmet:
Peret, den katalanska rumbans Elvis och som var superstjärna på sextio-sjuttiotalet men fortfarande är aktuell. Papa Dee gör också audiens hos ”kungen” Che Sudaka. De var från början gatumusikanter som upptäcktes av Manu Chau. Energikick med punkig attityd, kan kallas ”typiskt Barcelonaband”.
Dessutom möter vi Ojos de Brujos, stora internationellt, blandar flamenco och katalansk rumba med moderna beats. Fufû-Ai, typiskt Barcelonaband. Zulu 9.30, Ska, reggae med Barcelonapunkig attityd. Wagner Pá, DJ och artist, en Barcelonaprofil som lutar åt det elektroniska hållet.

påminnelsePåminnelse för SVT2 – Papas kappsäck

Se hela svt2 tv-tablå för idag