Marie-Louise Danielsson Tham och Marlené Eriksson tar tag i ännu en städkris

I en lägenhet på 62 kvm, i centrala Stockholm, bor konstnärsparet Karl Ramberg och Alexandra Kostrubala tillsammans med sina barn och hunden Fluffys. Men de delar också rum med pälsängrar och silverfiskar. När TV4:s städexperter Marie-Louise Danielsson Tham och Marlené Eriksson i tv-programet: Rent hus kliver på möts de dessuotom av konstiga saker, kläder, trasiga grejer, smuts och skräp.

I köket är det mesta täckt av ett fettlager och i kylskåpet luktar det allt annat än gott. På matbordet ligger en massa bråte. På golvet fastnar smuts och kladd under fötterna, det ligger saker överallt, saker som är lätt att snubbla på. Tangentbordet vid datorn är så smutsigt att de är svart. Dessutom sprider sig hunden Fluffys hår överallt i lägenheten, till och med i kyl och frys.

Alexandra är en performancekonstnär och Karl gör serier om sitt dagliga slit med att gå ut med hunden. De tycker om att umgås med sina vänner och bekanta. Men de hinner inte med allt. Problemet är att de får det så rörigt och stökigt hemma att de till slut ger upp. Nu har de tröttnat på röran och bestämt sig för att få ordning på sitt hem.

Städexperterna Marlené och Marie-Louise går igenom lägenheten och lägger upp en plan för vilka åtgärder som måste göras. Dessutom ger de tips på miljövänliga metoder att rengöra och städa.

Del 2 av 11. sänds Onsdag den 5 mars 20:00 på TV4