Premiär i november för spinoffen till kultserien Beverly Hills 90210

90210. Ryan Eggold som Ryan, Jessica Stroup som Silver, Michael Steger som Navid, Jessica Walter som Tabitha, Tristan Wilds som Dixon, AnnaLynne McCord som Naomi, Rob Estes som Harry, Lori Loughlin som Debbie, Shenae Grimes som Annie och Dustin Milligan som Ethan.

Hur ser livet ut för eleverna på West Beverly Hills High i dag? Och hur gick det för Kelly och Brenda? Måndagen den 24 november har äntligen den omskrivna spinoff-serien 90210 premiär i TV400.

I USA sågs första avsnittet av närmare fem miljoner tittare och det blev nyligen klart att den första säsongen ska utökas med ännu fler avsnitt.

– Det är fantastiskt att vi fått en av årets mest omtalade tv-serier till TV400. 90210 är antagligen en av tv-världens mest efterlängtade seriepremiärer och en viktig pusselbit i TV400:s offensiva satsning på dramaserier, säger Christer Andersson, kanalchef TV400.

90210 är en modern och vassare spinoff på den legendariska tv-serien Beverly Hills 90210 som TV4 visade under 90-talet. I den helt fristående serien möter tittarna familjen Wilson som flyttat från Kansas till Beverly Hills i Kalifornien för att ta hand om sin farmor, en före detta tv-stjärna med alkoholproblem.

Rollistan i 90210 är i stort sett ny, liksom de flesta skådespelare, men det blir också många blinkningar till originalserien. I rollerna syns bland annat Jennie Garth som studievägledaren Kelly Taylor och även Shannen Dohertys karaktär Brenda Walsh dyker upp i en gästroll som dramalärare, liksom Peach Pit-ägaren Nat som spelas av Joe E. Tata.

Med en handling full av intriger och flärdfyllda miljöer är 90210 en av tv-kanalen CW:s största succéer någonsin. Första avsnittet som sändes i september sågs av närmare 5 miljoner tittare och är därmed kanalens mest sedda dramapremiär och det blev precis klart att säsongen ska utökas från 13 till 22 avsnitt.

90210 har premiär måndagen den 24 november klockan 20.00.