Premiär för säsong 2 av Michael Bays succéserie The Last Ship

Den 24 september är det premiär för den efterlängtade andra säsongen av TNTs originalserie The Last Ship med Eric Dane (Grey’s Anatomy) och Rhona Mitra (Strike Back) i huvudrollerna. Säsong 2 hade premiär i juli i USA, och serien blev då kabel-TVs populäraste serie bland vuxna amerikaner i åldrarna 25-64.

Exekutiv producent för The Last Ship är blockbuster-filmskaparen Michael Bay. Serien handlar om en pandemi som nästintill förgör jordens befolkning. Den amerikanska flottans fartyg U.S.S. Nathan James har klarat sig undan tragedin, på grund av sin position ute till havs. Därmed tvingas Kapten Chandler och skeppets övriga besättning att möta en ny verklighet, i en värld med mycket få överlevande.

I säsong 2 har besättningens paleomicrobiologist Dr. Rachel Scott (Mitra) börjat utveckla ett botemedel. De har återvänt till amerikansk mark, men återkomsten möter motstånd från en ny världsordning ledd av Amy Granderson. För att göra saken värre ställs nu besättningen inför en ny fiende – ”De immuna”, en grupp naturligt immuna överlevande som är fast inställda på att ta över världen.

The Last Ship har exklusiv premiär på TNT torsdagen den 24 September kl.21.55. TNT har nu även beställt en tredje säsong av det amerikanska dramat, som förväntas ha premiär under 2016.