Fringe – höstens stora tv-satsning

Fringe - Frv. Blair Brown som Nina Sharp, Kirk Acevedo som Charlie Francis, Lance Reddick som Phillip Broyles, Anna Torv som Olivia Dunham, John Noble som Dr. Walter Bishop, Joshua Jackson som Peter Bishop, Mark Valley som John Scott & Jasika Nicole som Astrid Farnsworth. Foto:Warner Bros.

Serier som Alias och Lost har redan satt våra sinnen i spel, lekt med vår fantasi och drivit oss till bristningsgränsen av nyfikenhet. Nu är skaparen bakom serierna tillbaka med en ny drama/sci fi-serie som är höstens stora samtalsämne i tv-världen och konspirationsteorierna är redan i full blom.

När Flight 627 landar på Bostons flygplats hittas såväl passagerarna som besättningen mystiskt döda. FBI-agenten Olivia Dunham (Anna Torv) kallas in på fallet. När undersökningen håller på att ta livet av hennes kollega, agent John Scott (Mark Valley), söker hon desperat efter någon som kan hjälpa henne att rädda hans liv.

Hon hittar Dr. Walter Bishop (John Noble), en briljant forskare som kan vara vår tids Einstein, men det finns en hake – han är inspärrad på mentalklinik sedan 20 år tillbaka. Det enda sättet att komma åt honom är genom hans försvunne son, Peter (Joshua Jackson). Snart upptäcker trion att det som hände ombord på flygplanet bara är en liten del av en större sanning som är chockerande än någon kunnat föreställa sig.

Premiär: Torsdag 2 oktober 21:00 på kanal 5