Annorlunda, stolt och lycklig – Outsiders

Måndag kvällens Outsiders ska vi träffa tre personer som alla är annorlunda på grund av olika omständigheter eller händelser, men som alla är stolta att de är annorlunda. Vi träffar Kaisa som efter en lång tids sjukdom tog det dramatiska beslutet att amputera sitt ben. Jakob är bara 15 år och väldigt olik alla sina kompisar – han spås bli den längsta mannen i Sverige. Och Kristers liv förändrades över en natt när han dök från en brygga.

Kaisa föddes med den ovanliga sjukdomen Dysmeli vilket innebär att man har missbildningar på ben eller armar. I Kaisas fall var det benen och fötterna som var drabbade och under hela sin uppväxt led hon av svåra smärtor. När Kaisa var 23 år orkade hon inte längre och tog beslutet att amputera båda sina ben något som kom som en stor chock för många i hennes omgivning. Idag försöker hon leva ett helt normalt liv och hon känner sig mycket stolt över sina nya ben.

Jakob går i nian och är redan 2 meter och 11 cm lång. Han tycker ibland att det kan vara störande när folk tittar och viskar, men han har valt att se sin längd som något positivt och han hoppas att han ska bli Sveriges längsta man.

När Krister var 16 år gammal dök han från en brygga och skadade sig så illa att han blev förlamad från bröstet och ner. Trots det ser han att olyckan kanske var det bästa som kunde hända honom eftersom han levde ett stökigt och farligt liv innan olyckan. Idag är han gift med sin före detta vårdare Lotta och de har en dotter på två år tillsammans.

påminnelsePåminnelse för Kanal 5 – Outsiders