Helena Bergström i Doreen 21:30

Doreen Månsson Foto: Knut Koivisto

Skådespelerskan Helena Bergström kommer till Doreens studio. Just nu är hon aktuell i maken Colin Nutleys film Angel. Där spelar hon en för detta rockstjärna som åter ska försöka ta sig in i rampljuset. Dessutom kommer magikern, hypnotisören och föreläsaren Fredrik Praesto och hypnotiserar Doreen. Del 4 av 13.

Helena Bergström kom in på scenskolan 1985 efter att ha försökt tre gånger. Efter sin examen arbetade hon både på Stockholms stadsteater och på Dramaten i Stockholm. 1989 fick Helena en roll i ”Kvinnorna på taket” och det var på affischen till den filmen som Colin Nutley första gången såg Helena. Han bestämde sig genast för att ge henne huvudrollen i ”Black Jack”. Men det var som Fanny Zander i ”Änglagård” som Helena fick sitt stora publika genombrott. Filmen sågs av 1,2 miljoner biobesökare och när filmen visades på tv första gången sågs den av 3,1 miljoner tittare. Nu är hon aktuell i Colin Nutleys film ”Angel” som har premiär i dagarna.

Fredrik Praesto lämnade en karriär som byggnadstekniker för att bli illusionist. Han uppträdde med sin show på hotell och casinon. Efter hand kom han att intressera sig för det mänskliga psykets mysterier. Han började arbeta med hypnos som ett inslag i showerna. Den erfarenheten använde han sen till att hjälpa människor att uppnå sin fulla potential. Sedan sju år tillbaka är han en flitigt bokad föreläsare.

SVT2 Torsdag 13 mar 2008 kl 21.30