Victoria Tolstoy i Så ska det låta

Så ska det låta Lag Stefan Gunnarsson (mitten) med Viktoria Tolstoy och Johan Boding. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Victoria Tolstoy har sjungit med giganter som Putte Wickman, Esbjörn Svensson, Nisse Landgren, Ray Brown och McCoy Tyner. Och ja, hon är släkt med den store ryske författaren Lev Tolstoj. Hon är närmare bestämt hans sonsons dotterdotter.

Johan Boding är en musikalisk mångsysslare som lyckats med konststycket att få spela både Jesus och Judas i olika uppsättningar av ”Jesus Christ Superstar”. Han är en mästare på att tolka Queen och Ted Gärdestad och fick en Guldmask 1997 för Bästa Manliga Biroll i musikalen Miss Saigon.

Agneta Sjödin visade upp sina sångkunskaper redan för några år sedan på den stora ”Diggiloo”-turnén, men kommer garanterat att överraska många med sin röst och sin utstrålning när hon nu debuterar ”Så ska det låta”.

Christer Sjögren är värmlänningen som blivit självskriven svensk dansbandskung sedan de succéfyllda åren med Vikingarna. Christer har staplat nya framgångar på hög sedan han blev soloartist och hans skivor är alltid garanterade storsäljare. Vare sig han sjunger profana eller andliga sånger. Sist han mötte tittarna var i Melodifestivalen där publiken delades i två läger. Man antingen älskade ”I love Europe” eller hatade låten.

Christer Sjögren har medverkat i Så ska det låta fem gånger tidigare. För Victoria Tolstoy blir det tre gånger.

Så ska det låta sänds på fredag i SVT1