Vad skulle du göra om du en morgon hittade en död man på din tröskel?

viasat crime tablå

Viasat Crime visar ”Quite ugly one morning”, ännu ett kritikerrosat drama från BBC, baserat på Christopher Brookmyres bästsäljare med samma namn. En underhållande satir med svarta undertoner, och en imponerande uppsättning skådespelare.

James Nesbitt, bland annat känd från ”Kalla fötter”, spelar Jack Parlabane: en luttrad undersökande journalist stationerad i Los Angeles. Efter att ha avslöjat alltför många skelett i alltför många människors garderober är det rena rama turen att han lyckas fly landet med livet i behåll.

Deprimerad, och med kantstött självkänsla är Jack snart tillbaka i hemstaden Edinburgh, där han tar till flaskan istället för att ta itu med sina bekymmer. En chans till förändring presenterar sig dock snart. Kommer Jack att lyckas få rätsida på sitt liv och vinna tillbaka sin förlorade självrespekt?

I alkoholdimman snubblar Jack rakt in i det stympade liket av en läkare, som ligger på trappan till hans eget hus. Med sviktande minne från gårdagskvällen och ett papperstunt alibi, dröjer det inte länge förrän han är utredningens huvudmisstänkte. Med både polisen och en inkompetent yrkesmördare, spelad av Mark Benton från ”Doctor Who”, efter sig måste Jack nu försöka rentvå sitt namn.

PREMIÄR: ONSDAG DEN 15/8 KL. 20:00 PÅ VIASAT CRIME