Svensk kultur under humoristisk lupp

Lilla landet lagom. Josephine Bornebusch Foto:Magnus Ragnvid/Kanal 5.

– Jo, svenskar är nog lite för mellanmjölkslagom för min smak, säger Josephine Bornebusch. I höst guidar hon oss igenom landet med hjälp av sketcher från den svenska humoreliten i Lilla landet lagom.

När Usama bin-Ladin var 17 år besökte han Falun med sin familj. Men var det dalmasarnas säregna kultur som sådde fröet till Al-Qaidas metoder?
I Lilla landet lagom får vi helt nya perspektiv på våra landskap. Programmet utgår från kända sanningar och skruvar till dem, och programledare är Josephine Bornebusch som nu befäster sin ställning i humorfacket. Hon har tidigare setts i till exempel Playa del Sol och i Fredag hela veckan.

I Lilla landet lagom åker ett antal reportrar igenom landet och gör nedslag i allt från gnällbältet till Kiruna. Josephine Bornebusch gör programledaren och i sin stab har hon ett antal återkommande karaktärer – till exempel forskaren, reklamgurun och barnreportern – som ställer de obekväma frågorna som inte penetrerats tidigare.

En stor del av den svenska humoreliten dyker upp i denna helgsatsning; bland andra Henrik Hjelt, Henrik Dorsin och Sissela Benn.
Josephines programledare knyter hop säcken. En varm och skogsmullemysig kvinna. Lite överpretentiös och med ett stort ego.
I programmet varvas långsamma scener med snabba klipp; ömsom hets, ömsom utandning. Hårdrock möter folkmusik, och en och annan kanske sätter i halsen.

Premiär: Lilla landet lagom. Lördag 20 september 21:00 på Kanal 5