Peter Lindgren ny programledare för utökat Kalla fakta

Med Peter Lindgren som ny programledare, förlängd säsong och en ny och längre sändningstid fortsätter Kalla fakta under våren att granska makthavarna, avslöja dolda missförhållanden och söka efter sanningar såväl i Sverige som utomlands.

Till våren lägger TV4 ännu större resurser på Kalla fakta. Säsongen förlängs till 15 avsnitt och sändningstiden till 40 minuter. Dessutom flyttas Kalla fakta till en ny dag och tid – söndagar direkt efter TV4Nyheterna klockan 19.00.

– TV4 fortsätter sin stora satsning att fördjupa samhällsjournalistiken. Kalla faktas utökade sändningstid och förlängda säsong är en viktig del i den satsningen. Med Kalla fakta och 19-nyheterna erbjuder TV4 i vår en hel nyhets- och samhällstimme varje söndag, säger programdirektören för aktualiteter, Göran Ellung.

Ny är också programledaren Peter Lindgren, som senast kommer från TV4Nyheterna där han varit programledare i flera år. Peter har även arbetat några år på TV4 Uppland och innan dess som radiojournalist.

– Det här är ett hedersuppdrag och framförallt är det roligt att TV4 ger ökat utrymme åt den grävande journalistiken, säger Peter Lindgren.

– Det känns väldigt bra att få en programledare med en bakgrund från Nyheterna. Peter Lindgren har en trovärdighet och en journalistisk kompetens som passar perfekt i Kalla fakta. Jag är väldigt nöjd med rekryteringen, säger Susanne Edmark, redaktionschef på Kalla fakta.

Kalla faktas redaktion förstärks till våren dessutom med reportern Matilda Uusijärvi. Matilda har tidigare jobbat för bland annat SVT:s Uppdrag granskning, samt SR:s Front och Kaliber. År 2002 belönades Matilda med Guldspaden för sitt radioreportage Kriminalvården, från vård och återanpassning till högre staket och insatsstyrkor.

Kalla fakta är tillsammans med TV4Nyheterna och TV4Sporten TV4:s äldsta program. De granskande reportagen har genom åren belönats med en rad prestigefulla utnämningar och priser – både i Sverige och utomlands.

Kalla fakta har säsongsstart söndagen den 20 januari klockan 19.20.