Nya bönder vill hitta kärleken i Bonde söker fru

Bonde söker fru. 2009. Fr v övre raden: Mikael Karlsson, Elin Torstensson, Roger Karlsson och Karl-Magnus (Kalle) Pettersson. Fr v undre raden: Per-Jörgen (Pecka) Östling, Jan-Olof (Janne) Hansson, Kenneth Hultkvist och Thilde Höök.

TV4 presenterar åtta nya bönder som hoppas hitta den stora kärleken i tittarsuccén Bonde söker fru. Den 21 maj introduceras de kärlekstörstande bönderna för första gången i tv och i höst får tittarna se om kärleken spirar ute på gårdarna. Programledare är Linda Isacsson.

De är dedikerade och framgångsrika i sina jobb som bönder, men letar fortfarande efter någon att dela livet med. Och nu får de chansen. I den fjärde säsongen av Bonde söker fru finns åtta dejtingsugna singlar – fyra mjölkbönder, två köttbönder, en spannmålsbonde och en hästbonde som alla drömmer om kärleken med stort K.

– Det är ett gäng härliga bönder som tittarna får möta i vårens porträttprogram och jag tror att det kan bli den mest passionerade säsongen hittills. Jag hoppas att så många som möjligt skriver brev för de här bönderna är riktiga kap, säger Linda Isacsson.

Bonde söker fru drar igång på allvar först i höst men redan den 21 maj, klockan 21.00, presenterar TV4 i ett porträttprogram de nya bönderna. Under ledning av Linda Isacsson får tittarna för första gången en inblick i vardagslivet på gårdarna och bönderna får chansen att med egna ord berätta om sina förhoppningar och om hur deras drömpartner ska vara. Spridda över hela landet finns Mikael, Karl-Magnus, Thilde, Kenneth, Jan-Olof, Per-Jörgen, Elin och Roger. Alla hoppas de möta kärleken i årets upplaga av Bonde söker fru.

Efter presentationsprogrammet kan tv-tittarna skriva till den bonde som väcker deras nyfikenhet och som de gärna vill träffa och lära känna bättre.

Årets bönder:

MIKAEL KARLSSON

Mikael är 45 år och bor i Eneryda i Småland. Han är köttbonde och bor tillsammans med sin bror i ett stort hus. Det är på gården Mikael trivs allra bäst, det blev särskilt tydligt när han reste i väg på en tre dagar lång på konferens i Gävle, då höll han på att gå i bitar av hemlängtan. Han jobbar mycket men är en social person med en stor bekantskapskrets. Mikaels stora intresse är traktorer.

KARL-MAGNUS ”KALLE” PETTERSSON

Karl-Magnus är 33 år och bor på en gård i Vadstena i Östergötland där han odlar spannmål. På fritiden tycker han om att spela innebandy, åka skidor och umgås med sina vänner. Andra intressen är inredning, resor och matlagning. En gång utsågs Karl-Magnus till Vadstenas starkaste dräng, en tävling som gick ut på att lyfta mjölkkannor.

THILDE HÖÖK

Thilde är en 27-årig hästbonde från Månkarbo i Uppland. Hon haft sin egen gård sedan hon var 20 år gammal. I början jobbade hon dygnet runt och numera driver hon både avel, hästförsäljning, en ridshop och arrangerar ridläger. Thilde har fått Anders Walls stipendium för ung företagsamhet. När hon blir uttråkad så bakar hon.

KENNETH HULTKVIST

Kenneth är 27 år och bor i Kalmar i Småland där han arbetar som mjölkbonde. Hans största intresse är en nedsänkt Volvo -95 med tonade rutor som han cruisar till Öland med om somrarna. Runt jul lägger Kenneth ned mycket tid på att julpynta sitt hus, så pass mycket att han tidigare vunnit en tävling för snyggaste julbelysning i Kalmar län.

JAN-OLOF ”JANNE” HANSSON

Jan-Olof är en 37-årig trebarnspappa och köttbonde från Järvsö i Hälsingland. Han har en stor vänskapskrets och säger själv att gården är lite som en fritidsgård för vuxna. Jan-Olof gillar att fiska och yogar gärna då och då.

PER-JÖRGEN ”PECKA” ÖSTLING

Per-Jörgen är 31 år och bor i Gammelsträng i Hälsingland. Han köpt