Nomineringarna till Fotbollskanalens hederspris klara

Den 12 november samlas den svenska fotbollseliten för att hylla och hedra årets främsta spelare och fotbollsprestationer i Fotbollsgalan. Nu är nomineringarna till nyinstiftade Fotbollskanalens hederspris klara. Och nu är det tittarna som avgör om priset hamnar hos Andrés Vasquez, Marta, Kalmar FF, eller trion Eriksson, Backe & Grip.

Måndagen den 12 november samlas både aktiva och tidigare fotbollsstjärnor på Hovet i Stockholm för att i direktsändning ta emot priser och hylla sina vänner och kollegor, allt under ledning av programledarparet Adam Alsing och Jessica Almenäs, som leder galan i TV4 tillsammans för andra året i rad.

Bland priserna som delas ut under Fotbollsgalan finns nyinstiftade Fotbollskanalens hederspris, där tittarna röstar fram årets prestation inom svensk fotboll. Nu är nomineringarna klara:

Andrés Vasquez – 099-302 11
För drömmålet mot Örebro som gav eko över en hel fotbollsvärld – och som fick Perus fotbollsförbund att rycka i den svenska talangen.

Marta – 099-302 12
För att hon tog Umeå till sitt tredje raka SM-guld, Brasilien till VM-final och för utmärkelsen som världens bästa fotbollspelare.

Kalmar FF – 099-302 13
För en kaxig dokumentär, friska uttalanden och en stenhård attityd – som tillsammans med de sportsliga framgångarna placerat landsortsfotbollen i centrum.

Eriksson, Backe & Grip – 099-302 14
För att de under extrema omständigheter lyckades köpa – och bygga – ett Manchester City som chockade ett helt fotbollsetablissemang med succéstarten i Premier League.

Samtalen kostar 9.90 kronor. Man måste vara minst 18 år för att rösta/tävla, och vinnaren betalar eventuell vinstskatt. Röstningen har nu inletts.

Bland övriga höjdpunkter under Fotbollsgalan finns naturligtvis utdelningen av Guld- och Diamantbollen, samt utmärkelserna Årets målvakt, Årets back, Årets mittfältare, Årets forward, Årets nykomling/genombrott samt Årets tränare.

Fotbollsgalan summerar självklart också det svenska fotbollsåret, där både damernas VM-äventyr i Kina – där VM-reportrarna Douglas ”Dogge Doggelito” Leòn och Johan ”Tomten” Johansson var på plats – samt herrlandslagets EM-kvalspel utgör viktiga händelser.

David Hellenius och Peter Magnusson tar sig en rejäl titt på fotbollsåret med allt vad det inneburit. Och på scenen underhåller bland andra skiv- och turnéaktuelle Magnus Uggla och The Ark, som just nu befinner sig på Europaturné och i Fotbollsgalan gör sitt enda tv-framträdande under hösten.