Magnus Uggla söker nytt band

Magnus Uggla ger sig ut på en roadtrip i Sverige för att hitta musiker till ett nytt band. Foto: Knut Koivisto

Magnus Uggla ska sätta ihop ett nytt band men vill inte plocka bland de gamla vanliga Stockholmsmusikerna. Istället är han säker på att oanade och oprövade talanger finns ute i landet. Han tänker lyfta på varenda sten för att hitta dem. Detta är innehållet i Var fan är mitt band? som sänds åtta fredagskvällar med start den 4 april.
Magnus kommer att åka runt till små och stora städer, besöka skivaffärer, skolor och replokaler över hela landet. Ställen där de nya oupptäckta talangerna döljer sig. Han ordnar auditions, snackar med folk och lyssnar på band. Allt för att hitta det perfekta bandet. De som söker måste kunna spela och vara sköna människor som funkar med Uggla i en replokal. Med Uggla på denna roadtrip följer hans kapellmästare Martin Hedström.

Uggla kommer först att åka genom Mälardalen, till bland annat Västerås och Eskilstuna för att sedan, via Mjölby, ta sig an Göteborgsmusikerna. Därefter åker han söderut och besöker exempelvis Helsingborg och Malmö, och senare i serien testar han värmlänningar och dalmasar innan han tar sig norrut, till Sundsvall. I de sista två programmen samlar Uggla sina favoriter i Stockholm för att testa dem i olika bandkonstellationer och slutligen bestämma sig för vilka som platsar i hans nya band.

– Det ska inte bli nåt jävla Idol där alla får vara med och tycka. Här är det jag som bestämmer! säger Uggla.

påminnelsePåminnelse för SVT1 – Var fan är mitt band?