Känd från TV – TV4

Söndagens svenska komedi Känd från TV från 2001 spelar Johan Rheborg huvudrollen som programledaren Alexander Engberg som hamnar i hetluften när han ger ut en bok i sitt namn som han inte själv skrivit.

Alexander Engberg (Johan Rheborg) har en egen talkshow på tv och lever ett riktigt ungkarlsliv med mycket festande och ett trassligt kärleksliv. Han drömmer om att träffa den rätta och bilda familj.

En dag stöter han på sin gamle vän Ralf (Kristian Luuk) som precis skrivit en bok men har ett problem, ingen förläggare vill ge ut den. När han träffar Alexander får han en idé, att Alexander ska utge sig för att vara författaren till boken eftersom han är känd från tv tror Ralf att det blir lättare att få den publicerad.

Alexander går motvilligt med på förslaget och lämnar in manuset. Bokförlaget nappar genast och snart är bollen i rullning. Det finns dock ett problem, Alexander har inte läst boken och nu ska han till råga på allt medverka i diverse olika sammanhang för att göra reklam för boken.

Under lanserings arbete träffar Alexander journalisten Åsa (Alexandra Rapaport) och de två blir förälskade och inleder en romans. Samtidigt blir Ralf alltmer frustrerad över den uppmärksamhet Alexander får för boken han har skrivit och bestämmer sig för att avslöja sanningen.

Regissör: Fredrik Lindström.

2008-01-26 21:00 Sänds i TV4 Film