Filip och Fredrik, Superfemman – och de riktigt stora frågorna Boston Tea Party är tillbaka

Filip flyger med heliumballonger och identifierar sina gamla klasskamraters penisar. Fredrik tävlar mot hundar och är stupfull på jobbet. Allt i kunskapens ädla tjänst!

Boston Tea Party är tillbaka med de alltid lika kunskapstörstande Filip och Fredrik. Under den förra omgången av programmet testade till exempel Fredrik att äta av sin egen stjärt och Filip fick svar på frågan om vilken brottsling som har flest groupies.

Den nya säsongen är sprängfylld med fakta och kunskap. Hur funkar det att vara full på jobbet, hur dog egentligen Jesus, kan man ha sex som bantningsmetod och vems pappa är starkast? Med hjälp av fullskaliga tester och programmets experter, superfemman, finner de svar på de flesta av livets alla gåtor. I superfemman ingår historikern Bengt Liljegren, fysikern Patrik Norqvist, psykologen Rio Cederlund, läkaren Stefan Branth och statsvetaren Stig-Björn Ljunggren.

Den nya säsongen inleds med temat Uppväxt. På temat ”min pappa är starkare än din” har de arrangerat en boxningsmatch mellan Filips pappa Lars Hammar och Fredriks pappa Peter Wikingsson. De båda herrarna coachas av världsmästaren i kampsporten K1, Jörgen Kruth. De undersöker också om man kan återuppleva barndomen genom att besöka sitt gamla dagis, i det här fallet Filips gamla dagis Solrosen i Köping. Filip testar också om han kan känna igen tre gamla klasskamrater från skoltiden, enbart genom att titta på deras penisar.

Avsnitten har olika teman och kommer under säsongen att ta sig an ämnen som till exempel mat, en ding ding värld, fåfängans fyrverkeri, sjukt! och prylar och gadgets.

 

Premiär måndag 27 oktober 21.55  på Kanal 5