Adelsohn, Roberto, Timell och Swedberg i Sportklubben tillsammans med Jihde

Med hjälp av moderaternas före detta partiordförande Ulf Adelsohn, fotbollslandslagets före detta lagkapten Malin Swedberg och före detta proffsboxaren Paolo Roberto ska dagens och sportveckans händelser granskas och diskuteras. Lagledaren Jihde assisteras av Anders Timell. Premiär för Sportklubben – med Peter Jihde onsdagen den 3 oktober klockan 22.30 i TV4 Sport.

– En lirare som gått tuffa matcher med självaste Olof Palme, en lirare som boxats om VM-titeln, och en lirare som basat över alla andra lirare i landslaget i både OS och VM känns som ett rutinerat och kunnigt lag! Lägg till Sveriges mest sportintresserade hovmästare i rollen som Tord Grip så har du en välkomponerad trupp. Att få coacha det här gänget är en ära, säger Peter Jihde.

Sportklubben – med Peter Jihde har premiär den 3 oktober klockan 22.30 i TV4 Sport, och sänds i nio episoder under hösten. Sportklubben premiärsändes i TV4 2002 – och gör nu comeback i en uppdaterad kostym. Sporthändelser från veckan tas upp i programmet under ledning av Peter Jihde.

– Jag tror inte att vi kommer att lösa de sportsliga världsproblemen men hoppas att vi kan ta sportdebatten i en annan riktning än den gängse. Skoj och allvar, stort och smått, nytt och gammalt. Det är klubbens taktik, säger Peter Jihde.

Peter assisteras av Anders Timell, som till vardags är hovmästare, sporttyckare i Sport-Expressen samt i Mix Megapol.

Den fasta panelen i Sportklubben – med Peter Jihde består av:
Ulf Adelsohn, före detta partiledare för Moderaterna och gift med nuvarande idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Malin Swedberg, polis och före detta landslagsspelare i fotboll (78 A-landskamper, 10 mål), expertkommentator i fotboll för TV4.

Paolo Roberto, expertkommentator kampsport TV4 Sport, före detta proffsboxare samt före detta skådespelare/politiker/programledare.

– Det är en panel som brinner för att få debattera, och det i ett program som vi längtat efter att få göra, säger programmets projektledare Per Nunstedt.