Tonårsmammorna Carin Götblad och Doreen möts

Doreen Månsson Foto: Knut Koivisto

I Doreen 21.30 på Torsdag, Möte med två starka kvinnor

Carin Götblad är länspolismästare i Stockholms län sedan 2003. Carin invigningstalade på Stockholm Pride 2005 och blev året därpå utsedd till årets hetero på QX Gaygala. 2007 blev hon utsedd till Årets chef. Carin blev rikskänd vid jakten på Anna Lindhs mördare i september 2003. Carin och Doreen har en sak gemensamt. De vet båda hur det är att vara ensamstående tonårsmorsor i förorten. Det blir ett spännande möte mellan de båda och en personlig intervju med en annorlunda polis

Doreen gästas även av Noomi Lappalainen, 27 år. När Noomi var 14 år hoppade hon av Jehovas Vittnen. Hon blev ensam, utstött av alla de som hon växt upp med och så småningom bröts även kontakten med familjen. Noomi flyttade hemifrån när hon var 16 år och testade alla gränser, allt som tidigare varit förbjudet. Idag läser hon religionsvetenskap och jobbar på Hjälpkällan, som stöttar andra avhoppare. Hon har fortfarande ingen kontakt med sina föräldrar.

påminnelsePåminnelse för SVT2 – Doreen 21 – 30

0 reaktion på “Tonårsmammorna Carin Götblad och Doreen möts

 1. KRISS

  ok… jag får fatta mig kort – annars kommer jag inte kunna sluta skriva.. Men Noomi Lappalainen hade en intressant historia, och jag har upplevt samma sak.. Men symbolen hon hade runt halsen antyder på att hon borde veta mer om vem ”gud” är idag för henne.. det är ju en kosmisk symbol som representerar ”nuet”.

  Det är jobbigt att se svt fläka ur sig så mycket dynga som man sedan kan dra direkta paralleller till The New World order.

  Men inget ont om dig/henne/er.. det är mest synd om oss alla som skall behöva bevittna deras framsteg

  The New world order – är ett koncept skapat av frimurare. C T Russel, grundaren för Jehovas vittnen var frimurare (och så är det bara, bara att kolla på framsidan av ALLA gamla utgåvor av Vakttronet uppe i vänstra hörnet, en symbol som man sedan kan forska vidare i)
  Vi som växt upp i den organisationen har blivit utsatta för ”minde control”. Men det har även den breda massan av människor..
  DETTA MÅSTE KOMMA UT – och jag kan inte fatta att ingen orkar stå emot strömmen och skriker ut det som VERKLIGEN är grunden till varför folk stör sig på Jehovas Vittnen och Muslimer, och alla andra som skulle kunna tänka sig bli motståndare till USA med FN som effektiv slöja.

  Bra frågor att ställa sig kan vara:
  – Vem är Jag att tycka så om någon annan. Och vad tycker de om att jag tycker så.
  Varför skall jag över huvud taget tänka på folk som jag aldrig träffat, eller haft eller vill ha kontakt med?

  Vem är det som vill får mig att tro att alla Muslimer hatar västvärlden, och att alla muslimer mer eller mindre är Terrorister?

  —>Vem är det som vill att alla skall tycka samma sak!!!!!!”
  Vill jag tänka i samma banor som resten av världen, eller vill jag ha mina egna tankar, och ha friheten att göra som jag vill?!

  Vi är människor – inte robotar!

  (jag är uppenbarligen dålig på att fatta mig kort)