Världsstjärnan Kelly Clarkson till Globen och Idolfinalen 2007

Den amerikanska stjärnan Kelly Clarkson kommer till Globen fredagen den 7 december och uppträder på Idolfinalen. Idols final blir mäktigare än någonsin i år när de två finalisterna i Idol 2007 kliver ut på den stora scenen i Sveriges största inomhusarena och nu dessutom får sällskap av American Idol-vinnaren 2002.

Fredagen den 7 december är det final för Idol 2007. De två finalisterna står på scen i ett utsålt Globen inför över 12 000 personer i publiken samt alla tv-tittare. Men under kvällen får programledaren Peter Jihde också äran att presentera sångstjärnan Kelly Clarkson som var den första att vinna American Idol 2002.

– Jag är eld och lågor över att få återkomma till Sverige som jag tycker är ett av världens vackraste länder, och det är väldigt spännande att få vara med på den svenska Idolfinalen, säger Kelly Clarkson.

Kelly Clarkson vann American Idol 2002 med A moment like this och har sedan dess varit framgångsrik med hitlåtar som Breakaway och Behind These Hazel Eyes. I april 2008 är hon återigen tillbaka i Sverige för en konsert på Annexet i Stockholm.

TV4 sänder finalen av Idol 2007 fredagen den 7 december, klockan 20.00.