Vargprojekt i Kolmården – Vetrinärerna

Vargungar - Vetrinärerna TV4Kolmårdens djurpark drar igång ett projekt som ska öka människors förståelse för vargen. För att lyckas med det måste dock personalen och djurparkens vargar lita på varandra. Det nyfödda fölet Winners Wish får en tuff start i livet då hennes mamma dör i samband med födseln. Kanske kan ägarinnans ponny ta rollen som plastmamma?

På Kolmårdens djurpark pågår ett projekt för att öka människors förståelse för vargen. Genom att sätta ihop en flock vargungar, som är tama nog att interagera med människor, hoppas djurparken på att toleransen för detta mytomspunna djur ska öka. Ett första viktigt steg är att personalen kommer vargarna nära och blir deras vänner.

På Hästkliniken i Helsingborg säger en hästägare adjö till sitt sto som dött av svår havandekolik. Veterinären Svante Asp tar sig an det nyfödda fölet som döps till Winners Wish. För att fölet ska få en så bra start i livet som möjligt utan mamma behöver det närhet och uppfostran av en annan vuxen häst. Ägarinnan hoppas på att hennes ponny kan ta sig an den uppgiften.

På Djurkliniken Roslagstull tar Marianne emot de två skrattduvorna Britney och Tatoo. Fåglarna är irriterade i ögonen och Marianne ordinerar ögondroppar.

Del 10 av 16.

Idag 19:30 Veterinärerna på TV4