Val Kilmer gör gästroll i Numbers

Numbers, säsong IV, episod 1. Dylan Bruno och Val Kilmer. Foto: Robert Voets/CBS/TV4

När FBI upptäcker att agent Colby Granger är en infiltratör hamnar han i fängelse. När Colby senare rymmer måste Don och hans team spåra honom och försöka avslöja sanningen. Gästskådespelare: Val Kilmer.

Del 1 av 22.

Den fjärde amerikanska säsongen av kriminalserien Numbers från amerikanska CBS visas i 22 avsnitt. Programmen är producerade 2007-2008.

FBI-agenten Don Eppes (Rob Morrow) har tagit hjälp av sin bror Charlie (David Krumholtz), ett matematiskt geni med ett annorlunda synsätt på saker och ting, för att hjälpa ”byrån” att lösa en mängd svåra och utmanande fall i Los Angeles. De två bröderna tar sig an de mest förbryllande kriminalfallen på ett väldigt annorlunda sätt, men lyckas allt som oftast att lösa dem.

Dons assistent på byrån är beteendespecialisten Megan Reeves (Diane Farr), och FBI-agenten David Sinclair (Alimi Ballard), som ofta förbryllas över Charlies sätt att arbeta. Charlies kollegor på universitetet där han undervisar är fysikern dr Larry Fleinhardt (Peter MacNicol) och före detta studenten Amita Ramanjuan (Navi Rawat). Båda bidrar med sin matematiska expertis och assisterar Charlie vid de mest förbryllande fallen.

Dons och Charlies pappa, Alan Eppes (Judd Hirsch), är glad över att se sina söner arbeta tillsammans, men fruktar att deras inbördes konkurrens ska leda till problem. Sönerna, däremot, är mer bekymrade för sin far.

Tv-serien Numbers är inspirerad av verkliga händelser och speglar hur FBI numera, särskilt efter händelserna den 11 september 2001, använder sig av annorlunda metoder för att kunna avslöja och få svar på de mest komplexa kriminalfrågorna.

Missa inte premiär avsnittet som börjar på TV4 på Fredag den 29 februari 22:45