UEFA Women´s Champions League i TV4 Sport

TV4-Gruppen utökar sin satsning på damfotboll och har säkrat rättigheterna till två kvartsfinaler i UEFA Women´s Champions League. Kvartsfinalerna avgörs i bäst av två och TV4 Sport sänder svensklagen LDB FC Malmös och Kopparberg/Göteborg FCs avgörande matcher som spelas på hemmaplan 27 mars och 28 mars.

LDB FC Malmö möter i sin kvartsfinal de regerande mästarna franska Olympic Lyon. Det stjärnspäckade LDB FC Malmö ställs mot ett Lyon med den svenska landslagsspelaren Lotta Schelin och storspelare som Thomis, Abily och Rapinhoe i spetsen. Matchen spelas på Malmö IP den 28 mars. Kopparbergs/Göteborg FC ställs i sin kvartsfinal mot det franska laget FCF Juvisy Essonne från Paris, där försvarsgiganten Sandrine Soubeyrand med flest landskamper i fransk fotboll och Gaetane Thiney får ses som de starkast lysande stjärnorna. Matchen spelas på Valhalla IP den 27 mars.

– Det känns mycket bra att ytterligare en pusselbit i vår stora damfotbollssatsning i år nu är på plats. TV4-Gruppen kommer 2013 att bevaka och sända mer damfotboll än någonsin tidigare och inför EM på hemmaplan är det extra roligt att få erbjuda internationella matcher i form av Women´s Champions League. Det ska också bli spännande att få se en av världens bästa spelare just nu, Lyon-anfallaren Lotta Schelin, spela på svensk mark med sitt klubblag, säger Elin Ahnberg, programchef TV4 Sport.

Båda matcherna sänds i TV4 Sport och Anna Brolin är programledare.

Finalen spelas på Stamford Bridge i London den 23 maj.

TV4-Gruppen har sedan tidigare rättigheterna till Fotbolls-EM som avgörs i Sverige 10-28 juli samt till Damallsvenskan och Supercupen.