Två starka kvinnor gästar Doreen

Doreen Månsson Foto: Knut Koivisto

Två starka kvinnor som båda haft det svårt på olika sätt gästar Doreen i kvällens program. Ulrika utsattes för incest under barndomen, blev allmissbrukare och har skrivit två böcker om sitt liv. Rebbecca föddes som man, var framgångsrik och hade fru och barn. För ett år sen blev hon kvinna.

Ulrika utsattes, från att hon var liten till tidiga tonår, för sexuella övergrepp av sin pappa. När hon till slut polisanmälde pappan, dömdes han till fängelse. Ulrika levde sen ett destruktivt liv med missbruk av droger, alkohol, mat, pengar och framför allt sex. 2003 kom boken ”Den tusende gången”, där hon berättar sitt livs historia. Då var hon tvåbarnsmamma, mitt i en skilsmässa och höll precis på att ta sig ur sitt helvete. Nu är hon åter aktuell med en bok: ”Ulrikas sista strid” som handlar om den stora kärleken och en tredje graviditet som håller på att få hela hennes nya liva att rasa igen.

Rebecca är kvinnan som en gång var man. Under många år dolde hon sitt rätta jag: byggde upp en framgångsrik karriär, var kustjägare och hade fru och barn. Men hela tiden fanns en kvinna inuti som ville ut. Rebecka genomgick en operation och firade nyligen sin ett-årsdag som kvinna. Idag är Rebecca stolt flata och bor tillsammans med sin flickvän.

SVT2 Torsdag 6 mar 2008 kl 21.30