TV4 sänder Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race foto TV4

För första gången sänder TV4-Gruppen den världsomspännande seglingstävlingen Volvo Ocean Race i sin helhet. I Nyhetsmorgon och i ett nytt seglingsmagasin i TV4 och i TV4 Sport kan tv-tittarna med start i höst och nio månader framöver följa en av världens tuffaste och farligaste tävlingar. Besättningen bevakas dygnet runt och tittarna erbjuds därmed unika bilder från världens alla hav.

En av världens mest berömda och populära seglingstävlingar – Volvo Ocean Race – sänds och bevakas för första gången i TV4. Nyhetsmorgon, som sänder årets alla dagar, följer med svenskbåtarna runt och flyttar sina direktsändningar till inte mindre än tre av de aktuella hamnarna – Alicante, Kapstaden och Rio de Janeiro. Sportankaret Andreas Odén är programledare i ett nytt seglingsmagasin som sänds i både TV4 och TV4 Sport.

– Intresset för Volvo Ocean Race är enormt runt om i världen och nu vill vi få fler än bara seglingsentusiasterna i Sverige att förstå vilket dramatisk och underhållande tävling det här är, säger Göran Ellung, programdirektör aktualitet, TV4-Gruppen.

Volvo Ocean Race består i år av sju båtar. Svenska telekombolaget Ericsson storsatsar i årets tävling med två båtar, varav en med skandinavisk besättning där svenske Anders Lewander är skeppare.

Volvo Ocean Race startar i spanska Alicante i oktober och avslutas i ryska S:t Petersburg i juni 2009. Under nio månader pågår seglingen som ofta under extrema väderförhållanden och fysiska påfrestningar tar besättningen jorden runt.