TV4 rekryterar Ernst Kirchsteiger

TV4 rekryterar Ernst Kirchsteiger

I dagarna blev det klart att TV4 värvar Ernst Kirchsteiger till kanalen. Redan i sommar påbörjar han inspelningarna av TV4:s nya auktionsprogram Första, andra, tredje!

– Det handlar om magkänsla och jag känner att jag kommer att trivas väldigt bra på TV4. Varje gång jag har bytt jobb så har det blivit en nytändning.

Ernst Kirchsteiger har sedan tv-debuten 1999 blivit en av Sveriges mest populära programledare och nu är det alltså dags för den omtyckte inredaren att ta klivet till TV4.

– Jag är oerhört glad att Ernst väljer att komma till TV4! Det är en drömvärvning för TV4 och jag ser verkligen fram emot många års samarbete med Ernst, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4.

Ernst Kirchsteigers första programledaruppdrag blir att leda TV4:s nya satsning Första, andra, tredje! Ernst och fem experter reser landet runt och bjuder in till sommarauktion.

– Det ska bli spännande och roligt och eftersom jag varit en samlare och auktionsmänniska i hela mitt liv så känns det helrätt, säger Ernst Kirchsteiger.

– Ernst är den perfekte programledaren för Första, andra, tredje! Hans varma personlighet och expertkunskap inom form, design och inredning kommer att sätta tonen för hela programserien, säger Fredrik Arefalk.

Ernst Kirchsteiger, 50, har provat på många yrken genom åren, bland annat som mentalskötare och kock. Sin inredningskarriär började Kirchsteiger på IKEA där han i flera år arbetade som inredare innan han värvades till Sveriges Television.

Den folkkäre värmlänningen har gjort tv-succé när han under åtta år omvandlat fallfärdiga torp till vackra och personliga boningar i Sommartorpet. Tittare har även blivit bekanta med Kirchsteiger i Sommartorpets systerprogram Nya Rum där han visat prov på sina färdigheter inom såväl inredning som sömnad.

Julen 2004 fick Ernst Kirchsteiger dessutom det hedervärda uppdraget att vara julaftonsvärd i Sveriges Television.

Ernst Kirchsteiger börjar på TV4 i höst. Första, andra, tredje! har premiär i oktober.