TV3 – Sjukhuset säsongstart

I säsongsstarten av TV3: Sjukhuset åker Janne på ambulansen på ett prio 1-larm när en 19-årig kille blir svårt misshandlad. Undersköterskan Kungen på akuten får en medalj av en tacksam anhörig. Helikoptern åker på en blixtutryckning till en trafikolycka på motorvägen och barnmorskan Ann får in en förstföderska till förlossningen.

I dagliga halvtimmesavsnitt får vi under våren fortsätta att följa personalen på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Det är ett av Sveriges största sjukhus och arbetsplatser med 8 000 anställda och 1 100 vårdplatser. Som universitetssjukhus tar de emot patienter med komplicerade sjukdomar och skador från hela landet. Det ställer stora krav på personalens professionalitet och medmänsklighet. I vår har ett antal deltagare försvunnit och nio nya tillkommit.

Möt överläkaren Urban med den lugnande rösten och de tuffa besluten. Ortopedkirurgen Peter lagar brutna ben på traumaavdelningen. Följ läkarkandidaten Frida på hennes väg mot en färdig examen. På förlossningen hjälper barnmorskan Ann nya liv till världen medan undersköterskan Gustav gör ett hjärtknipande arbete på barncanceravdelningen. Och på hjärtintensiven gör sjuksköterskorna John och Isak ett livsviktigt arbete för dem som har drabbats av hjärtproblem, en av våra stora folksjukdomar. Plastikkirurgen Malin hjälper människor att återställa deras utseenden och narkossköterskan Jenny åker med helikoptern ut på svåra olyckor. Och sist men inte minst har vi Kungen, skojfrisk undersköterska på akuten, samt sjuksköterskan Lisa på infektionen, vilka båda två är med för andra säsongen.

Tisdag 29/1 klockan 19.30 på TV3 – Sjukhuset: