Tre kvinnor, tre mammor, tre liv

r. v. Pernilla med dottern Camilla, Joni med sonen Silas och Malin med dottern Alicia i vagnen. foto SVT

Den 18 augusti börjar SVT:s nya dokumentärserie om tre unga singelmammor i Stockholm. Tittarna får följa Pernilla, Joni och Malin på nära håll i deras vardag. De har olika bakgrund, men gemensamt för alla tre är deras styrka, mod och kärleken till barnen. Det handlar om tre kvinnor, tre mammor, tre liv.

 

– Det är tre kvinnor med tydliga mål i livet. Joni strävar efter att hitta fast bostad, Pernilla vill genomföra sina studier med bra betyg och Malin strävar efter att klara av den nya föräldrarollen. Trots att vardagen innehåller prövningar som ibland gör det svårt för dem att uppnå målen speglar serien deras kraft och lust, säger Charlotte Hellström, redaktör på SVT.

Pernilla är 25 år och pluggar för att få gymnasiekompetens. Hon vill bli dietist. Dottern Camilla är sex år och ska börja på sexårsverksamhet. Camilla är hos sin pappa varannan helg.

Joni är 22 år och nyseparerad sedan några månader. Hon har en tvåårig son som heter Silas. Joni jobbar i butik och letar efter en fast bostad till sig och sonen. Silas träffar sin pappa ofta.

Malin är 30 år och pluggar till lärare. Hon är höggravid och förbereder sig inför sin förlossning. Malin separerade från sin kille under graviditeten. Hon hoppas att barnet och pappan ska få en bra relation i framtiden.

Singelmammor är en dokumentärserie producerad av STO-CPH ( I en annan del av Köping. Ett herrans liv), för SVT. I åtta avsnitt kommer tittarna få se hur dessa tre singelmammor fixar vardagen mot ibland tuffa odds.