Syskonfajt i Så ska det låta – Hedlunds mot Ådahl

De medverkande i kvällens program, Frank Ådahl, Putte Nelsson, Simon Ådahl, Peter Settman, Lina Hedlund, Stefan Gunnarsson och Hanna Hedlund. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Två systrar utmanar två bröder i kvällens ”Så ska det låta”. Storasyster Hanna Hedlund har varit populär programledare i tv-programmet ”Singing Bee” i vinter och lillasyster Lina är ny medlem i ”nya” Alcazar. De möter brorsorna Frank och Simon Ådahl.


Hanna Hedlund slog igenom i Melodifestivalen 2000. Hon är sambo med Martin Stenmarck, som hon för övrigt tävlade med förra gången hon medverkade i Så ska det låta, 2006. Hanna har gjort flera huvudroller på teaterscenen och är, vad många inte vet, en skicklig jazzsångerska och numera också TV-programledare.

Lina Hedlund är ny medlem i gruppen Alcazar som i vår gör en nystart efter två års uppehåll.
Hanna har tävlat ensam tre gånger tidigare i Så ska det låta. För Lina är det debut i kväll. Tillsammans tävlade systrarna i Melodifestivalen 2002 med låten ”Big time party”.

Frank Ådahl, anses av många i musikbranschen ha den bästa svenska pop- och rockrösten! Han var en av fyra i den kristna gruppen Edin-Ådahl som vann Melodifestivalen 1990 med ”Som en vind”. Han har också tävlat ensam 1996 med låten ”Tårar från himlen”. Dessutom har han lånat ut sin röst till Simba i Disney-succén ”Lejonkungen”.
Simon Ådahl är storebror till Frank och även han Melodifestivalvinnare. Han är den rockigare av de två bröderna och jobbar som skivproducent och låtskrivare. Dessutom reser han runt i landet och föreläser i musikjuridik samt talar om förlåtelse och försoning i landets olika församlingar.

Fredag 9 maj 2008 kl 20.00: Så ska det låta