SVT och Kanal 5 förenas i jakten på brottslingar

Lördag den 17 maj är ett historiskt tillfälle då Kanal 5 och SVT lägger om sina tablåer för att synka två av sina mest populära, utländska tv-serier; CSI och Brottskod: Försvunnen.

I ett specialskrivet dubbelavsnitt, som har sin början i CSI och avslutas i Brottskod: Försvunnen, jagar seriernas frontfigurer Grissom och Malone en seriemördare tvärs över den amerikanska kontinenten.
– Det är väldigt kul att vi kunde få till detta historiska samarbete med våra mest populära amerikanska dramaserier CSI och Brottskod: Försvunnen, säger Katarina Eriksson, inköpschef på Kanal 5 och Göran Danasten, programchef på SVT Programinköp.

Vad händer om man för samman två av dagens mest hårdnackade och kompetenta kriminalare i en mordutredning. Jack Malone leder en specialenhet inom FBI i New York som utreder människor som försvunnit utan att lämna några spår efter sig. Han är specialist på att göra psykologiska profiler och ta reda på om den saknade har försvunnit frivilligt eller blivit bortförd mot sin vilja samt om personen har mördats eller kanske tagit sitt eget liv. Gil Grissom är chef för en passionerad grupp kriminaltekniker som arbetar dygnet runt för att samla bevis på Las Vegas brottsplatser. Han är expert på att finna ledtrådar och bevis som kan hjälpa till att hitta och döma en gärningsman.

I en specialgjord crossover, inspirerad av en verklig händelse, följer detta dreamteam en mördare som finner sina offer längs järnvägen i USA. Dubbelavsnittet har sin början klockan 21.00 i Kanal 5s CSI där en mordutredning i Las Vegas, ledd av Grissoms team, visar tydliga samband med en utredning påbörjad för flera år sedan av Malones team i New York. Grissom och Malone jagar sin gärningsman tvärs över USA och mordgåtan får sin lösning klockan 22.00 i SVT1 Brottskod: Försvunnen.

Lördag den 17 maj kl. 21.00 (Kanal 5) och 22.00 (SVT 1)