Sverige möter Ungern i första matchen i handbollen:s mellanrunda

Sverige är vidare i handbolls-EM och helgens tittarsiffror vittnar om att intresset för handbollslandslaget är starkt. TV4 har de exklusiva rättigheterna till handbolls-EM och sänder Sveriges matcher i mellanrundan i TV4.

Sveriges handbollsherrar har imponerat i handbolls-EM i Norge som spelas mellan den 17 och 27 januari och är efter söndagens vinst mot Slovakien klara för spel i mellanrundan. TV4 har de exklusiva rättigheterna till handbolls-EM och sänder Sveriges matcher i mellanrundan. TV4 Sport sänder flera av de andra matcherna i mellanrundan.

Lördagens match mot de regerande Europamästarna Frankrike hade i andra halvlek hela 950 000 tittare och söndagseftermiddagens uppgörelse mot Slovakien sågs av 855 000 tittare och hade en andel på 41 procent.

– Det här visar än en gång på det stora handbollsintresset bland TV4:s tittare och att handbollslandslaget fortsätter behålla greppet som ett av Sveriges mest folkkära landslag, säger Hans Pekkari, sportchef TV4.

Peter Jihde leder studiosändningarna tillsammans med experten och före detta landslagsspelaren Andreas Larsson. Reportern Patrick Ekwall fortsätter att hålla sig i närheten av den svenska bänken och matcherna kommenteras av Robert Perlskog och Claes Hellgren.

De två bästa lagen från mellanrundans två grupper med sex lag i varje går till semifinal. Placeringsmatcher, semifinaler och finalen spelas den 26 och 27 januari, i Håkons hall i Lillehammer.

Mellanrundan:
Grupp 1: Kroatien, Slovenien, Polen, Norge, Danmark och Montenegro.
Grupp 2: Ungern, Spanien, Tyskland, Frankrike, Sverige och Island.