Svenska kändisar tävlar med Världens bästa låtar i musiktävling i Kanal 5

Dina favoritartister sjunger dina favoritlåtar. De ska bara komma på vilka låtar det är. Till sin hjälp har de Musikmaskinens ledtrådar, ett maffigt husband och lekfulla fysiska utmaningar. Musikunderlaget i varje program är framtaget genom stora opinionsundersökningar som är statistiskt säkerställda och presenterar svenska folkets smak. Sen får artister, komiker och skådespelare chansen att leva ut sina rockstjärnedrömmar när låtarna ska framföras.

I varje avsnitt är det en ny tio-i-topplista som ska knäckas; Schlager, poplåtar, sommarhits, 80-tal, rockklassiker, svenska superhits, 90-tal, biohits, one hit wonders och slutligen den bästa låten någonsin. Den stora musikmaskinen levererar ledtrådar, både stora som små och kan vara allt från en leksak till ett heavymetalband. De tävlande lagen kan också utsättas för fysiska utmaningar, som att sjunga samtidigt som de springer på löpband eller försöka höra vad de 300 i publiken nynnar. Allt för att komma på vilken låt som ligger på tur på listan.

Två par tävlar mot varandra i varje program. Bland de tävlande finns till exempel Jonas Gardell, Christer Björkman, Marie Picasso och Hans Mosesson. Petra Mede & Andreas Lundstedt möter Ralf Gyllenhammar & Viktoria Tolstoy i kategorin Sommarhits.

Programledaren Henrik Johnsson återkommer här till tv-branschen. Han lämnade rutan helt förra året men kommer nu tillbaka i en ny kanal.
– Andra spelar golf, sjunger i kör eller åker på bara-vara-läger under fritiden medan jag gör tv-program. När Lars Beckung berättade om programidén var jag tvungen att svara ja då musikkunskap egentligen är min enda kunskap. Vi ska inte uppfinna en ny färg eller leta efter ett nytt grundämne. Detta är ett klassiskt musikskoj-program generöst inspirerat av dom andra i klassen, fast gjort som om vi själva skulle titta, säger Henrik Johnsson.

– Det här kommer bli en härlig kaosartad frossa i musik, artister, lekar och högoktanig underhållning. Det är lite en ny värld för Kanal 5, men jag tror att hela familjen kan gilla detta, säger Lars Beckung, programchef Kanal 5.