Sugar rush – ung och kåt 2000

Maria Sweet, även kallad Sugar (Leonora Critchlow) tillsammans med Kim (Olivia Hallinan). © Sony 2007 CPT Holdings, Inc / SVT

Sugar Rush kretsar kring 15-åriga Kim (Olivia Hallinan) och vi får följa hennes innersta tankar, skarpa iakttagelser och ibland dråpliga missöden. Kim har precis flyttat till Brighton med sin familj som består av pappa Nathan (Richard Lumsden) som är på gränsen till besatt huslig och gör allt för att hålla ihop familjen, lillebror Matt som tror att han är från en annan planet samt mamma Stella (Sara Stewart) som uppför sig som om det var hon som var familjens femtonåring.

Kim träffar snart Maria Sweet (Leonora Critchlow) även kallad Sugar, som blir hennes bästa vän och första stora kärlek. Sugar förändrar Kims liv radikalt och Kim tycker att den populära Sugar är fullständigt bedårande. Men Sugar styrs av sin lust och hennes vilja är andras lag. Hon är sexig, självsäker och excentrisk och gör Kims liv till ett ständigt äventyr, ofta på gränsen till det tillåtna.

Sugar Rush är baserat på en novell av Julie Burchill, och blev en stor succé i England när det sändes på Channel 4. Serien väjer inte för något, utan skildrar livet som tonåring i början av 2000-talet naket och realistiskt, men inpackat i ett färgsprakande sockervaddsmoln. Producenterna bakom Sugar Rush har tidigare gjort tv-serierna As If och Hex.

Säsongsstart: SVT2 tisdag 17 juni  2008 kl 21.30: Sugar rush (1:10)