Säsongsstart av Ramp med Sanna Bråding som gäst

 Sanna Bråding blir intervjuad av programledaren Nils Edwall i vårens första avsnitt av UR:s Ramp. © Foto: Christel Brandt

På fredag är det säsongsstart för Ramp – en talkshow om sex, kärlek och relationer från UR. Ikväll möter tittarna skådespelaren och programledaren Sanna Bråding som på kort tid gick från att vara på toppen av sin karriär till att bli dömd för narkotikabrott. Hör henne berätta om vad det var som utlöste alla de tränings-, mat-, shopping-, alkohol- och narkotikamissbruk som följt henne ända sedan tonåren. Programledare är Nisse Edwall, känd från SVT:s ”Bingo Royale” och Z-tvs ”Sexuellt”.

– Jag tycker att det här ska bli skitkul! Dels för att jag älskar att göra TV-program men också för att jag minns hur konstigt det var när man var tonåring. Jag kommer ihåg att jag brukade gömma mig bakom ett elskåp i närheten av mitt hus och runka. Vilket kändes lite konstigt och det skulle varit jäkligt nice om nån hade kunnat prata om såna grejer i TV. Och det tänker jag göra, säger programledare Nisse Edwall.

Möt också Börje Ahlstedt som i tonåren målade sitt rum, väggar och tak, svart för att visa hur ledsen han var. Och hur han sedan satt i denna svarta låda och skrev poesi och önskade att någon skulle tycka om honom.

Som vanligt gästas Ramp av Reyhaneh Ahangaran, sexualupplysare, som svarar på tittarnas frågor som rör allt från sneda snoppar, flytningar till hur man bäst kysser någon. Den här veckan berättar hon också om allt man kan behöva veta om tjejens könsorgan. Ikväll är det dessutom premiär för Ramps nya serie om tonårsföräldrar. Hur är det egentligen att bli förälder när man är 16? Kan man fortsätta vara samma person som innan eller blir man på något konstigt sätt automatiskt vuxen? I detta avsnitt får tittarna höra hur det kändes när graviditetstestet visade positivt.
Säsongsstart: SVT2 Fredag 3 april kl. 19:30: Ramp (1:10) med Sanna Bråding som gäst