Sista chansen – TV-program om utrotningshotade djur

Sista chansen - TV-program om utrotningshotade djur

Gorillor, jaguarer, tigrar och orangutanger. Få av oss har haft den stora lyckan att ha sett dem – och chansen minskar för varje år som går.

Dessa är bara ett fåtal av alla de djur som idag hotas av utrotning, men lyckligtvis finns det människor som kämpar för deras överlevnad.

Den här hösten möter vi människor som har offrat allt för några av världens mest hotade djurarter på Viasat Nature. I en rad program under samlingstiteln ”Sista chansen”, följer vi med till världens mest avlägsna platser, där vi möter några av världens mest sällsynta djur.

I varje program möter vi en brittisk kändis som känner en samhörighet med en utrotningshotad djurart. Vi får följa med när berömdheterna packar kappsäcken och åker för att träffa djuren i deras naturliga omgivning.

Programserien fokuserar dock inte bara på djurens hotade framtid. Produktionsteamet bakom ”Sista chansen” hade ännu ett mål, nämligen att deras närvaro inte skulle skada djuren eller deras omgivning. Som resultat av detta är ”Sista chansen” världens första karbon-neutrala tv-produktion.

Missa inte denna fantastiska programserie varje söndag och måndag från den 9 september på Viasat Nature!