Säsongspremiär för Kustbevakarna & SSRS

I nya säsongen av Kustbevakarna möter vi inte bara svenska kustbevakningen utan också de frivilliga inom Svenska sjöräddningssällskapet som ofta är först på plats vid sjöräddningar.

Sommaren 2007 var trist och regnig men med midsommar i antågande blir det ändå fullt av liv och rörelse i Stockholms skärgård. Ett kamerateam följde kustbevakningens arbete med ovana båtförare, sjöfylla och olyckor till sjöss. Förutom Kustbevakningen är Svenska sjöräddningssällskapets frivilliga redo att rycka ut när olyckan är framme. Den ideella organisationen grundades 1907 och består i dag av cirka 1400 frivilliga som bemannar 60 stationer längs med Sveriges kuster.

I första avsnittet av Kustbevakarna & SSRS får vi en närmare inblick i hur Kustbevakningen och SSRS samverkar för att rädda liv och göra livet på sjön en smula tryggare i Stockholms skärgård. Vi får återse Nisse Sandström och Johan Stenkvist och många av de andra kustbevakarna från första säsongen. Sommaren har precis börjat och det verkar som att just de som dricker och kör båt är först ut i skärgården.

Sänds på Kanal 5  Torsdag 24 januari 20.00