Premiär för verklighetens Grey's Anatomy

Sommaren 2008 fick ett brittiskt kamerateam följa personal och patienter på det berömda Johns Hopkins Hospital i Baltimore i USA. Sjukhuset är ett av världens ledande när det gäller diagnostik och behandling, och här utbildas morgondagens stora läkare, sköterskor och forskare.

I serien möter vi sjukhusets hängivna personal där deras kompetens kan innebära skillnaden mellan liv och död. Vi får också lära känna dem på ett lite mer privat plan då vi följer med när arbetsdagen tagit slut och de åker hem till sina familjer och vänner.

I den kritikerrosade dokumentärserien Hopkins följer vi liv och arbete för ett team läkare och sköterskor på Johns Hopkins Hospital i Baltimore. Under fyra månader har ett filmteam från tv-kanalen ABC följt personal och patienter då de ställs inför livsavgörande beslut. Bland annat möter vi ett föräldrapar vars lilla dotter nästan drunknat och de ställs nu inför ett mycket svårt val. Vi följer också läkarna i deras privatliv, bland annat en ung läkare som ligger i skilsmässa och en man som flydde till USA från Mexico för tjugo år sedan och idag är en av sjukhusets mest ansedda hjärnkirurger.
Antal avsnitt: 7

Onsdag 14 januari klockan 21.00 på Kanal 5