Peter Magnusson, Sissela Benn och Annika Andersson i ny säsong av Hjälp!

TV4 Peter Magnusson.I februari är TV4:s skruvade humorprogram Hjälp! tillbaka i rutan. Serien lockade till många skratt förra våren och hade som mest över 1,5 miljoner tittare. I åtta nya avsnitt möter tittarna några av Sveriges främsta komiker i rolltolkningar som balanserar på gränsen till sammanbrott. Nya ansikten i vår är Peter Magnusson, Sissela Benn och Annika Andersson.

TV4 gör en ny säsong av det populära humorprogrammet Hjälp! som sändes under förra våren och som mest hade 1 560 000 tittare. Hjälp! utspelar sig på Jeanette Placzcyks (Stina Ekblad) psykologmottagning, där en rad skruvade karaktärer sökt hjälp för sina minst sagt komplicerade – och vitt skilda – problem. Peter Magnusson, Sissela Benn och Annika Andersson är nya namn i Hjälp!-ensemblen vid sidan av Stina Ekblad, Johan Rheborg, Felix Herngren och Johan Glans, som tittarna stiftade bekantskap med förra säsongen.

– Inspirationen till min roll som Clemens hämtades från en av karaktärerna i Situation Magnusson. Clemens är en bindgalen, ängslig och rättshaveristisk fastighetsskötare och sådana är alltid roliga att spela, säger Peter Magnusson.

Hos den vänliga och ödmjuka psykologen Jeanette dyker både nya och gamla patienter upp. Bland annat får tittarna träffa den nya klienten Jasmine som spelas av Annika Andersson. Till vardags jobbar hon som överläkare, men så plötsligt en dag förlorar hon ironiskt nog empatin för sina patienter. Hennes chef blir därför tvungen att efter klagomål skicka henne till psykolog.

Jeanette har också anställt en ny receptionist, och sin vana trogen har hon valt en person som kanske inte får jobb på annat håll. Hennes nya assistent Filippa Bark, som spelas av Sissela Benn, tar med hela sitt udda universum in i jobbet i receptionen, vilket kostar Jeanette en hel del klienter. Dessutom utsätts Jeanette för den nye vaktmästaren Clemens, som spelas av Peter Magnusson. Han stormar i tid och otid in hos Jeanette och de andra hyresgästerna i huset för att läxa upp dem.

Kvar på mottagningen finns också Örjan Lax (Johan Rheborg) som inte vill annat än att vara snäll, men som har extremt kort stubin. Tittarna möter också kontrollfreaket Reine Bok (Johan Glans), som vill ta livet av sig men ständigt misslyckas, samt Benjamin Turesson (Felix Herngren) vars konflikträdsla gör att han hamnar i kniviga situationer.

Serien är skapad av Anders S Nilsson och Gustaf Skördeman.

Hjälp! har premiär i TV4 den fredagen den 1 februari klockan 21.30.