Opera och dans i Doreen 21:30

Doreen Månsson Foto: Knut Koivisto

Doreen kommer att få både sång-och danslektioner på torsdag.  Den världsberömda operasångerskan Malena Ernman kommer och lär Doreen ta ton. Dessutom kommer danskungen Tony Irving, som har skrivit en bok som ska lära varenda kille att dansa. Tony visar hur killarna ska ta i en kvinna. Och som exempel använder han Doreen…

Malena Ernman är operasångerska (mezzosopran) och ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien. Malena Ernman växte upp i Sandviken och är en av Sveriges mest efterfrågade operasångerskor. Malena klassas som en mezzosopran i världsklass. Hon är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Musikkonservatoriet i Orléans och vid Operahögskolan i Stockholm. Förutom opera har hon även sjungit musikal, kabaré och olika jazznummer. Malena är aktuell som Angelina i Kungliga Operans uppsättning av Askungen. Föreställningen har premiär i maj.

Tony Irving (Anthony Spencer ”Tony” Irving) är född i Storbritannien och är mest känd som domare i TV4:s dansprogram Let’s Dance. Tony flyttade till Sverige 1993 i samband med att han dömt svenska mästerskap i dans. Tony driver flera dansstudior runtom i  Sverige och på nätet. Han är aktuell med boken ”Move your ass – vad varje man bör veta om dans”, en bok som ska lära varenda kille att dansa. Just nu planerar han dessutom för en internationell dansvecka i Globen i juni.