Nästa avsnitt av Barnmorskorna

Barnmorskan Eva med nyfödda Lova.

Larmet har gått och barnmorskan Bibbi rusar till akutintaget.Åsa har fött sitt fjärde barn i bilen.Under färden lyckades hon själv snurra upp navelsträngen som satt runt barnets hals. Hennes man Stefan är chockad men lycklig.

Barnmorskan Eva möter Madde och Martin som kommer med helikopter från Utö. Efter ett tidigare kejsarsnitt vill Madde helst föda på vanligt sätt den här gången. Men det är något som inte stämmer. Barnet mår dåligt så fort Madde inte ligger helt stilla. Eva kopplar in förlossningsläkaren som till slut beslutar att göra ett akut kejsarsnitt. Ett beslut som visar sig avgörande för både mamman och barnet. Livmodern höll på att brista.

– I barnmorskejobbet handskas man ju oerhört mycket med känslor, allt det där kan göra mig väldigt trött efter ett par ordentliga arbetspass. Men jag älskar mitt jobb. Att vara nära de stora känslorna – även de svåra, berättar Eva som blev barnmorska för fem år sedan.

Sofia är barnmorskestudent. Idag skall hon ta hand om sin första förlossning helt på egen hand. Lisa som är handledare väntar utanför förlossningsrummet. Dom anhöriga vill komma in, men får ge sig till tåls.

Barnmorskorna sänds på SVT1 Onsdag 2 apr 2008 kl 21.00

påminnelsePåminnelse för SVT1 – Barnmorskorna