Mord, svek och lögner…

Mord, svek och lögner...

State of play är en omtumlande thriller om svek och samförstånd, och om två unga människors död. Dessa till synes osammanhängande dödsfall avslöjar hur den moderna regeringen konspirerar med pengagudarna på bekostnad av sin egen identitet.

Den 5 september drar kriminaldramat State of Play igång på Viasat Crime. Sex onsdagar framöver kommer vi att kunna följa den spännande utvecklingen i denna BBC-producerade tv-serie.

Stephen Collins är en ambitiös parlamentsledamot. Cal McAffrey är en välrespekterad journalist, vän till Stephen och före detta kampanjchef. En ödesdiger morgon faller Stephens assistent, Sonia Baker, framför ett tåg i Londons tunnelbana. Nyheten om att hon haft en affär med sin chef läcker ut till nyheterna/media och skapar stora rubriker. Sonias död visar sig snart inte ha varit en olyckshändelse, och när den problematiske tonårspojken och knarklangaren Kelvin Stagg mördas, kopplas de två samman genom ett telefonsamtal de haft tidigare samma morgon. Cal är snart en komplex historia med länkar mellan regeringen och affärsvärlden på spåren. Vänskapsrelationer sätts på prov och liv står på spel när en väv av lögner avslöjas.

State of play har belönats med en rad olika utmärkelser. Bland annat med en BAFTA för bäste skådespelare, och en Broadcasting Press Guild Award för bästa dramaserie.
I rollerna ser vi, bland andra Bill Nighy, känd från Pirates of the Carribean och The constant Gardener, David Morrisey, från Kapten Corellis mandolin och Kelly Macdonald från Nanny Mcphee.

Missa inte premiären av State of play den 5/9 kl. 20.00 på Viasat Crime