Modellfotografering istället för att betala skulder

Den unga familjen Romero har aldrig betalat av en skuld. Samtidigt har de aldrig varit rädda för att ta kreditlån för att finansiera familjens lyxiga livsstil. Lille sonen Cash, 8 månader, har redan en vintagebil väntandes i garaget. När han firade sex månader anlitades en modellfotograf för att ta bilder på honom. Nu växer familjens skuldberg explosionsartat. Bara hos Kronofogden är de skyldiga nära 200 000 kronor.

Josh, 28 och Linda, 23, bor på landet i södra Sverige med sin lille son Cash, 8 månader. Linda är mammaledig med liten inkomst och Josh är ställningsmonterare med en lön på runt 20 000 kronor. Familjens ekonomi är dock en cirkus som alltid verkar ha öppet. Sonen Cash fick nyligen en hund för åtta tusen. Bara den och hans modellfotografering motsvarar tillsammans nästan ett halvårs nettoinkomst för mamma Linda.
– Cash ville ha en hund, han blev så glad när han fick den, säger mamma Linda.

De verkliga problemen startade dock med att familjen flyttade till Las Vegas för nästan ett och ett halvt år sedan. För att utöka flyttkassan tog de dyra kreditlån och spenderade 19 000 kronor på mobiltelefoner, som de sen sålde vidare för att få ut mer pengar. När de två månader senare tvingades vända hem till Sverige igen stod de där med flera abonemang och dyra räntor på lån.
Deras totala skuldbörda är idag nära 300 000 kronor, och varje månad går familjen back nära 13 000 kronor. Om inte Lyxfällan lyckas stoppa upp flödet kan det gå helt överstyr för familjen Romero.

Lyxfällan sänds på TV3 26 september kl. 20.00