Manchester United – The Movie

Manchester United - The Movie. Foto: Nordisk Film/TV4Brittisk dokumentär från 2000 som ger en inblick i livet på och utanför fotbollsplanen i en av världens mest framgångsrika fotbollsklubbar på TV4 Sport.

Manchester United – The Movie är en brittisk dokumentär från 2000.
Filmen ger en inblick i livet på och utanför fotbollsplanen i en av världens mest framgångsrika fotbollsklubbar och visar vilken effekt klubben har på många människors liv.

Filmen följer målvakten Peter Schmeichel och laget efter den berömda trippelsäsongen 1998/1999, då laget vann F.A Cupen, Premier League och Champions League. Efter VM-vinst för klubblaget i Tokyo inleds den långa vägen mot att vinna nationella och europeiska mästerskap.

Utanför fotbollsplanen finns företagsimperiet Manchester United med styrelselokaler där sponsorkontrakt avtalas, fotbollsmatcher över hela världen arrangeras och det beslutas om öppnande av nya merchandisebutiker och andra aktiviteter, mer fotboll och sport.

Kameran följer för första gången även in i omklädningsrummet och på flyget som tar laget till världens stora fotbollsländer.
Från 15 år.

Visas imorgon lördag 18.15 på TV4 sport

All sport på TV