Lotta Engberg ny programledare för Bingolotto

Nu är det klart att det blir sångerskan och programledaren Lotta Engberg som leder Bingolotto. Till hösten tar hon emot tittarna i Sveriges äldsta tv-lotteri direkt från studion i Göteborg. – Det känns fantastisk roligt och jag kommer med stolthet bära Bingolotto-fanan vidare.

Bingolotto är ett brett och folkligt program som både har närhet till studiopublik och tittare. Dessutom gör Bingolotto ett betydelsefullt arbete för föreningslivet, säger Lotta Engberg.

Efter körsång i Körslaget blir det bingo för Lotta Engberg när hon i höst tar plats i programledarstolen efter Rickard Olsson. Engberg, som tidigare gjort ett inhopp för Lasse Kronér i programmet, har förutom en lång och framgångsrik karriär som sångerska varit programledare för bland annat Kär och galen i TV4 och i SVT:s Söndagsöppet.

– Lotta Engberg är för många synonymt med folklighet. Med hennes gedigna bakgrund som artist och programledare kan jag inte tänka mig någon mer passande programledare för Bingolotto så vi är väldigt glada över att ha knutit henne till programmet, säger Annica Lindeberg, projektledare TV4.

– Föreningslivet gläds över att ha fått en så meriterad och populär programledare som Lotta Engberg. Jag är övertygad om att hon kommer att göra ett strålande arbete, säger Hans Sahlin, vd Folkspel.

I kväll klockan 19.30 sänds vårens säsongsfinal i TV4. Den nya säsongen av Bingolotto startar söndagen den 31 augusti i TV4 Plus.